Ψηφιακό Αρχείο του Θεσσαλικού Θεάτρου από το 1975 - 2023Λίγα λόγια για το Θεσσαλικό Θέατρο

Ο Καζαντζάκης αναφέρει στην ‘’ Αναφορα στον Γκρέκο’ ότι «Στη ζωή μου οι πιο μεγάλοι μου ευεργέτες στάθηκαν τα ταξίδια και τα ονείρατα» ’Το ταξίδι του Θεσσαλικού Θεάτρου ξεκίνησε από το όνειρο μιας δράκας Λαρισαίων καλλιτεχνών που επιθυμούσαν να δημιουργήσουν ένα θέατρο που θα αντανακλούσε το πνεύμα και την ταυτότητα της περιοχής τους. Η αφοσίωσή τους στο όραμα αυτό έδωσε την αφορμή για τη δημιουργία ενός πολυδιάστατου πολιτιστικού χώρου, που παραγει από την μιά βραβευμένες θεατρικές παραστάσεις αλλά και πολυσχιδείς εκδηλώσεις πολιτισμού.

Το ψηφιακό ταξίδι που ακολούθεί αποτελεί έναν πολυσήμαντο περίπλου, πλούσιο σε εκφραστικές μορφές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σπάνιο οπτικοακουστικό αρχειακό υλικο, φωτογραφίες, κοστούμια και καλλιτέχνες που άφησαν το σημάδι τους, το Θεσσαλικό Θέατρο αναδεικνύεται ως ένα κέντρο πολιτιστικής ευαισθησίας και καλλιτεχνικής εκφραστικότητας.

Αυτό το αποθετήριο αφιερώνεται τόσο στους πρωτεργάτες που με αφοσίωση, αυταπάρνηση και όραμα δημιούργησαν το Θεσσαλικό Θέατρο, όσο και στους συνεχιστές του, που με την αγάπη τους κρατούν ακόμα ζωντανό το όνειρο στον Κάμπο.

 

Περιεχόμενα του αποθετηρίου

Επιλέξτε μια κοινότητα για να περιηγηθείτε στις συλλογές της.

Μικρογραφία εικόνας

Αρχείο Παραστάσεων

Μικρογραφία εικόνας

Αρχείο Ψηφιακού Υλικού

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Πρόγραμμα
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ
1986
Αφίσα
Η ΔΙΑΘΗΚΗ
2010
Οπτικοακουστικό Υλικό
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ...ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
2008
Οπτικοακουστικό Υλικό
ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ